Aandeelhouders

Gemeenten en hun percentage aandelen

We zijn verbonden met en gericht op de samenleving. Samen met onze klanten, aandeelhouders en partners werken we aan een duurzamere samenleving. Met de steun van onze 44 Nederlandse gemeenten als aandeelhouders kan Stedin Groep zich richten op de realisatie van onze strategie.

De aandeelhouderscommissie (AHC) bestaat uit negen leden die alle 44 aandeelhouders van Stedin vertegenwoordigen. De leden van de AHC zijn Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Delft, Lansingerland, Molenlanden, Achtkarspelen, Nissewaard en Uithoorn.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Binnen zes maanden na het einde van een boekjaar organiseert Stedin Holding N.V. een algemene vergadering van aandeelhouders (AvA). Als de raad van commissarissen of de raad van bestuur dat nodig vindt, kunnen extra vergaderingen worden gehouden. De agenda van de AvA wordt vastgesteld door de raad van bestuur en de raad van commissarissen.

Tijdens de jaarlijkse AvA wordt het jaarverslag besproken en de jaarrekening vastgesteld. De AvA is ook verantwoordelijk voor de benoeming van de leden van de raad van commissarissen.

Tussen de raad van bestuur, raad van commissarissen, de aandeelhouderscommissie (AHC) en de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Stedin Groep zijn afspraken gemaakt over de onderlinge verhoudingen en de uitvoering van hun taken en bevoegdheden. Dit is vastgelegd in de statuten van Stedin Holding en het aandeelhoudersconvenant Stedin Groep. Daarnaast heeft de aandeelhouderscommissie haar eigen aandeelhouderscommissiereglement. Alle aandeelhouders zijn vertegenwoordigd in de AHC. Dit reglement is uitsluitend van toepassing op de aandeelhouders onderling.

Aandelenpercentages

 Rotterdam   31,69% 
 Den Haag   16,55%  
 Dordrecht  
   9,05%  
 Leidschendam-Voorburg
   3,44%   
 Lansingerland 
   3,38%  
 Delft
   2,44%   
 Zoetermeer 
   2,34% 
 Nissewaard  
   2,14%
 Pijnacker-Nootdorp
   2,10%   
 Hoeksche Waard     2,04%  

Gemeenten met minder dan 2% van de aandelen

 Aalsmeer  Goeree-Overflakkee
 Papendrecht
 Achtkarspelen  Gorinchem
 Ridderkerk
 Alblasserdam  Haarlemmermeer
 Rijswijk
 Albrandswaard  Hardinxveld-Giessendam
 Schiedam
 Ameland  Heemstede
 Schiermonnikoog
 Amstelveen  Hellevoetsluis
 Sliedrecht
 Barendrecht  Hendrik Ido Ambacht
 Uithoorn
 Bloemendaal  Krimpen aan den IJssel
 Vijfheerenlanden
 Brielle  Krimpenerwaard
 Westbetuwe
 Capelle aan den IJssel  Molenlanden  Westvoorne
 Castricum  Noardeast-Frysl├ón  Zandvoort
     Zwijndrecht