Raad van bestuur

Reglement

De raad van bestuur heeft een reglement opgesteld met regels over de samenstelling, de taakverdeling en de werkwijze van de raad van bestuur. Ook de omgang met de raad van commissarissen, de algemene vergadering van aandeelhouders en de externe accountant is beschreven.

Het reglement is in overeenstemming met de Nederlandse Corporate Governance Code. Deze versie van het reglement is op 14 december 2017 goedgekeurd door de raad van commissarissen.

Reglement raad van bestuur 

drs. ir. K.W. (Koen) Bogers

Voorzitter/ CEO
Lid raad van bestuur Stedin Holding N.V.

Koen Bogers (1969) is per 1 mei 2021 toegetreden tot de raad van bestuur. Hij was werkzaam als managing director bij Babcock & Wilcox in Denemarken. Deze functie bekleedde hij sinds 2018. Daarvoor was hij ruim 20 jaar werkzaam bij Siemens, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde op het gebied van energie, de energietransitie, industrie en infrastructuur.

drs. D. (Danny) Benima RC

Lid/ CFO
Lid raad van bestuur Stedin Holding N.V.

Danny Benima (1978) is per 1 januari 2019 benoemd tot nieuwe CFO en lid van de raad van bestuur. Tot die tijd werkte hij bij Arcadis als CFO van Zuid-Europa. De afgelopen jaren vervulde Danny diverse financiële posities bij Arcadis en Stork. Danny studeerde International management (HES Amsterdam) en Bedrijfskunde met Financieel Management als afstudeerrichting (Nyenrode). Danny is Registercontroller (Universiteit van Tilburg). 

ir. David Peters

Lid/ CTO
Lid raad van bestuur Stedin Holding N.V.

David is vanaf 1 januari 2018 Chief Transition Officer binnen de raad van bestuur. Sinds mei 2015 was hij directeur Strategie bij Stedin en verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Tot mei 2015 werkte hij bij Boston Consulting Group in binnen- en buitenland aan strategie- en organisatievraagstukken, met name in de energiesector.
In 2006 was hij lid van de Nationale Denktank. Hij studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven en Toegepaste Ethiek aan de Universiteit van Leuven.

Ing. G.M. (Trudy) Onland MSc

Lid/ COO 
Lid raad van bestuur Stedin Holding N.V.

Trudy Onland (1974) is per 1 juni 2021 toegetreden tot de raad van bestuur. Trudy Onland werkte de afgelopen 12 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daar vervulde zij diverse functies, zo was zij verantwoordelijk voor de klantenservice en de laatste jaren vervulde zij de functie van directeur Onderhoud voor de vloot van de NS. Zij heeft veel ervaring in het aansturen van de operatie van complexe processen. Zij heeft een innovatieve en oplossingsgerichte mentaliteit die heel goed past bij Stedin.