Persbericht

Danny Benima wordt nieuwe CFO  Stedin Groep

Rotterdam, 24 oktober 2018 – Stedin Groep heeft vandaag bekendgemaakt dat Danny Benima per 1 januari 2019 wordt benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en nieuw lid van de raad van bestuur. Momenteel is Benima werkzaam bij Arcadis als CFO van Zuid Europa. De afgelopen jaren vervulde hij diverse financiële posities bij Arcadis en Stork.  

Benima volgt Gerard Vesseur op die in de loop van 2019 met pensioen gaat. Vesseur was 20 jaar in dienst bij Stedin en Eneco. “Wij bedanken Gerard Vesseur voor zijn bijdrage aan de organisatie gedurende de afgelopen jaren en in het bijzonder voor zijn inzet als CFO bij de verzelfstandiging van Stedin in 2017”, aldus Marc van der Linden CEO van Stedin Groep. “Wij zijn verheugd met de komst van Danny. De financiering van ons bedrijf, onze werkzaamheden en de betaalbaarheid van een toekomstbestendige infrastructuur zijn belangrijke thema’s. De komende jaren moeten we slim investeren om onze bijdrage te leveren aan de energietransitie en tegelijkertijd moeten de gebruikelijke werkzaamheden betaalbaar blijven voor onze klanten. Danny Benima brengt de financiële kennis mee die ons daarbij gaat helpen.”

Danny Benima
Danny Benima over zijn komst naar Stedin Groep: "Ik heb altijd gewerkt voor Nederlandse bedrijven met een rijke historie en in dit rijtje past Stedin zeker. Deel uitmaken van stedin, zeker nu het de grootste strategische uitdaging in haar bestaan aangaat, vind ik enorm inspirerend. Het spreekt voor zich dat de energietransitie belangrijke financiële overwegingen met zich meebrengt. Deze overwegingen zullen wij met elkaar en met de samenleving moeten verkennen om tot besluiten en acties te komen. Ik kijk er naar uit om dit samen met alle medewerkers van stedin vorm te geven."

Raad van Bestuur
Als CFO treedt Benima toe tot de raad van bestuur van Stedin Groep. Naast Benima bestaat de raad van bestuur uit: Marc van der Linden (CEO), Judith Koole (COO) en David Peters (CTO).

Terug naar het nieuwsoverzicht