Persbericht

Hanne Buis is toegetreden tot de raad van commissarissen van Stedin Groep

Rotterdam 21 september 2018 – mr. drs. H.L. (Hanne) Buis is toegetreden tot de raad van commissarissen van Stedin Groep. Haar benoeming werd goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. 

Hanne Buis (42) is algemeen directeur van Lelystad Airport, onderdeel van Royal Schiphol Group. Zij is de beoogd opvolger van Jules Kortenhorst (ceo van The Rocky Mountain Institute) die conform het rooster van aftreding de raad van commissarissen op 1 februari 2019 zal verlaten. Kortenhorst heeft zich sinds 2017 ingezet voor Stedin Groep als lid van de raad van commissarissen. Stedin Groep is hem zeer erkentelijk voor zijn werk. 

Over Hanne Buis

Buis komt uit de luchtvaartsector. Voor zij algemeen directeur werd van Lelystad Airport bekleedde zij verschillende functies bij de luchthaven Schiphol. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan met het beheersen van complexe operationele processen in een bedrijf met een duidelijke publieke functie. Als luchthavendirecteur weet Buis als geen ander hoe het is om een bedrijf te leiden dat volop in de maatschappelijke belangstelling staat en net als Stedin Groep aan de vooravond staat van grote veranderingen met impact op de omgeving. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het samenwerken met verschillende lokale en regionale overheden, alsmede het Rijk.   

Startdatum 

Buis start 22 september als commissaris bij Stedin Groep. Naast Buis bestaat de raad van commissarissen uit: Pieter Trienekens (voorzitter), Dick van Well, Theo Eysink, Jules Kortenhorst en Annie Krist.

Over Stedin Groep

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Daar werken zo’n 4.500 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. Binnen Stedin Groep werken de netbeheerders Stedin (Zuid-Holland en Utrecht), Enduris (Zeeland) en de experts van infrabedrijven Joulz en DNWG Infra samen om dit voor elkaar te krijgen. 

Terug naar het nieuwsoverzicht