Persbericht

Koen Verbogt nieuwe directeur DNWG

Rotterdam 9 februari 2018 – Koen Verbogt wordt de nieuwe directeur van DNWG. Hij volgt Erik Duim op die op 1 januari 2018 op eigen verzoek terug trad. Verbogt (47) is momenteel directeur Aanleg & Vervanging bij Stedin. Een bedrijfsonderdeel met een portfolio van 450 miljoen per jaar en circa 1.000 medewerkers. Daarnaast is hij directeur van TensZ, een Joint Venture van TenneT en Stedin, die het beheer verzorgt van het hoogspanningsnet in het verzorgingsgebied van Stedin.

Bij DNWG krijgt Verbogt (47) de dagelijkse leiding over netbeheerder Enduris en infrabedrijf DNWG Infra. “DNWG is sterk verankerd in de Zeeuwse samenleving en staat voor een betrouwbare, betaalbare en veilige gas- en elektriciteitsvoorziening in Zeeland, nu en in de toekomst. Ik ben blij dat ik leiding mag geven aan dit mooie bedrijf”, aldus Verbogt.

Startdatum 

Verbogt zal in het tweede kwartaal van 2018 starten als directeur DNWG. De exacte datum hangt af van het moment waarop Stedin Groep een opvolger heeft gevonden voor de vrijkomende positie van directeur A&V. Tot die tijd blijft Ad van Sluijs ad interim de taken van directeur DNWG waarnemen. 


Koen Verbogt, de nieuwe directeur van DNWG

Over DNWG

DNWG biedt volledige dienstverlening op het gebied van technische infrastructuur (elektriciteit, gas en  water): van ontwerp en engineering tot aanleg, beheer en onderhoud. Daarnaast levert DNWG diensten op het gebied van meettechniek. In de provincie Zeeland, maar ook daarbuiten. Tienduizenden kilometers kabel en leiding zijn bij de medewerkers van DNWG in goede handen. Veiligheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel. DNWG is onderdeel van Stedin Groep.

Over Stedin Groep

Duurzame energie voor iedereen. Daar werken zo’n 4500 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. Binnen Stedin Groep werken de netbeheerder Stedin (Zuid-Holland en Utrecht), netbeheerder Enduris (Zeeland) en de experts van infrabedrijven Joulz en DNWG Infra om dit voor elkaar te krijgen. 

Terug naar het nieuwsoverzicht