Persbericht

Nieuwe CEO en COO voor Stedin Groep

De raad van commissarissen (RvC) heeft Koen Bogers tot nieuwe CEO en Trudy Onland tot nieuwe COO benoemd van Stedin Groep. Dat heeft de RvC bekendgemaakt. Koen Bogers (51) volgt daarmee Marc van der Linden op die per 1 juni 2021 zijn functie neerlegt. Trudy Onland (46) volgt Judith Koole op die eind vorig jaar aankondigde terug te treden als COO. Koen Bogers treedt op 1 mei 2021 toe tot de raad van bestuur en Trudy Onland op 1 juni 2021.

Koen Bogers was tot voor kort werkzaam als managing director bij Babcock & Wilcox in Denemarken. Deze functie bekleedt hij sinds 2018. Daarvoor was hij ruim 20 jaar werkzaam bij Siemens, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde op het gebied van energie, de energietransitie, industrie en infrastructuur. 

Doede Vierstra: “Koen Bogers is een door de wol geverfde leider met passie voor de energiesector. We zijn heel verheugd dat hij naar Stedin Groep komt. Gedurende zijn carrière heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan met de uitdaging van de energietransitie. Daarnaast heeft hij een sterke focus op samenwerking, dit alles sluit goed aan bij de ambitie en uitdagingen van Stedin Groep. Tevens wil ik Marc van der Linden hartelijk bedanken voor zijn grote inzet en bijdrage de afgelopen 4 jaar.”

Koen Bogers: “Ik ben zeer verheugd met mijn benoeming tot CEO van Stedin Groep. In mijn vorige functies heb ik gezien hoe cruciaal netbeheerders in de energietransitie zijn. Als netbeheerder in een groot deel van de Randstad, Utrecht en Zeeland heeft Stedin een belangrijke maatschappelijke taak voor 2,2 miljoen klanten. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s werk te maken van deze transitie en daarbij partners, zoals gemeenten, en natuurlijk klanten van Stedin te voorzien van betrouwbare, betaalbare en duurzame energie.”

Trudy Onland begon haar carrière bij KPMG. Zij werkte de afgelopen 12 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daar vervulde zij diverse functies, zo was zij verantwoordelijk voor de klantenservice en de laatste jaren vervulde zij de functie van directeur Onderhoud voor de vloot van NS. 
Doede Vierstra: “Ik ben heel blij dat we deze twee functies in zo’n korte tijd goed hebben weten in te vullen. Hiermee is het bestuur van Stedin Groep weer op sterkte. De klimaatdoelstellingen in Nederland betekenen een enorme uitdaging voor ons allemaal. Denk aan de consequenties voor het netwerk doordat er steeds meer duurzame energie wordt opgewekt. Trudy Onland heeft veel ervaring in het aansturen van de operatie van complexe processen. Ze heeft een innovatieve en oplossingsgerichte mentaliteit die heel goed past bij Stedin. Tegelijkertijd wil ik Judith Koole nogmaals bedanken voor haar enorme inzet bij Stedin.” 

Trudy Onland: “Bij de uitdagingen voor Stedin zijn er veel parallellen te trekken met de NS. Net als bij mijn vorige baan draait bij Stedin de operatie 24/7 door en moeten mensen veilig kunnen werken en gebruikmaken van elektriciteit en gas. Ook Stedin staat midden in de maatschappij en heeft daarin een belangrijke functie. Tegelijkertijd moet de grote opgave van de energietransitie gerealiseerd worden waar ik graag mijn ervaring bij inzet.”

Koen Bogers

Koen Bogers

Trudy Onland

Trudy Onland