Persbericht

Pieter Trienekens neemt afscheid van Stedin Groep

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 7 februari a.s. draagt de RvC-voorzitter Pieter Trienekens de voorzittershamer officieel over aan Doede Vierstra. Trienekens neemt hiermee na zes jaar afscheid van Stedin Groep.

Pieter Trienekens heeft lang voor de energiesector gewerkt. In jaren 70 en 80 was Trienekens werkzaam voor het ministerie van Economische Zaken en daarna werkte hij 25 jaar voor Gasunie. In 2014 startte hij als algemeen directeur a.i. bij Stedin Netbeheer B.V. Nadat begin 2017 Eneco zich afsplitste van Stedin, trad Trienekens als voorzitter toe tot de raad van commissarissen.  

Doede Vierstra: "Pieter Trienekens was in roerige tijden directeur en voorzitter RvC van Stedin Groep. Hij wist Stedin op een goede manier voor te bereiden op de splitsing met Eneco. Niet veel daarna werd het Zeeuwse DNWG aangekocht. Ook dat was een complex dossier. Pieter blinkt uit in zijn persoonlijk contact met aandeelhouders en raad van bestuur. Ook is hij begaan met de medewerkers van het bedrijf en spreekt hij geregeld met de Centrale Ondernemingsraad. Hij mag daarin met recht een voorbeeld genoemd worden. Ik wil hem – mede namens de aandeelhouders – bedanken voor zijn betrokkenheid.’’

Terug naar het nieuwsoverzicht