Stedin Groep plaatst eerste succesvolle EUR 800 miljoen obligatie

Rotterdam, 17 oktober 2017 – Stedin Holding N.V. (“Stedin Groep”) – holding van een van de grootste Nederlandse elektriciteits- en gasnetbeheerders – heeft vandaag aangekondigd twee succesvolle obligaties te hebben geplaatst met een totale omvang van 800 miljoen euro. Deze langetermijnfinanciering vervangt de kortetermijnschulden, inclusief de brugfinanciering in verband met de overname van DNWG/Enduris. De obligaties worden genoteerd op de Euronext beurs in Amsterdam.

"Door het inrichten van ons EMTN-programma heeft Stedin Groep nu goede toegang tot de Europese obligatiemarkt, wat een welkom alternatief biedt voor onze huidige en toekomstige financieringsmix", zegt Stedin Groep CFO Gerard Vesseur. 

Voorafgaand aan de transactie heeft Stedin Groep tijdens een 3-daagse Europese roadshow meer dan 50 potentiële investeerders gesproken. De financiering werd opgehaald in twee tranches: een 5-jaars tranche van 300 miljoen euro met een variabele coupon en een vastrentende tranche van 500 miljoen euro met een looptijd van 8 jaar. Beide tranches werden ruim overtekend wat in aantrekkelijke voorwaarden resulteerde. De begeleidende banken van de transactie waren ABN AMRO, BNP Paribas, MUFG en Rabobank. De settlement datum van de transactie valt op 24 oktober 2017.

De uitgifteprijs van de variabelrentende obligatie is vastgesteld op 100,30% met een rente van 3-maands Euribor + 27 basispunten (minimaal 0% coupon) en de uitgifteprijs van de vastrentende obligatie is vastgesteld op 99,854% met een coupon van 0,875%, resulterend in een effectief rendement van 0,894 %.  

Over Stedin Groep

 Duurzame energie voor iedereen. Daar werken zo’n 4500 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. Binnen Stedin Groep werken de netbeheerders Stedin (Zuid-Holland en Utrecht), Enduris (Zeeland) en de experts van infrabedrijven Joulz en DELTA Infra samen om dit voor elkaar te krijgen.