Persbericht

Stedin Groep verkoopt Joulz aan 3i Infrastructure

Rotterdam, 13 maart 2019 – Stedin Groep en 3i Infrastructure hebben een voorlopige koopovereenkomst voor de overname van Joulz getekend. Het voornemen is dat 3i Infrastructure in het tweede kwartaal van 2019 eigenaar van Joulz wordt. Voor Joulz betekent dit dat het verzekerd is van een krachtige nieuwe eigenaar en dat de werkgelegenheid voor de circa 150 medewerkers behouden blijft. 

Focus op toekomstig netbeheer en excellente dienstverlening

Stedin Groep, waarvan ook de gereguleerde netbeheerder Stedin onderdeel is, concentreert zich op een veilige, betrouwbare en betaalbare energievoorziening voor haar ruim 2 miljoen klanten. Dit doet zij enerzijds door het aanleggen, beheren en toekomstbestendig maken van energienetten en anderzijds door het faciliteren van de energiemarkt. Stedin Groep wil de energietransitie mogelijk maken en kiest in haar strategie voor focus op (toekomstig) netbeheer met excellente dienstverlening. 

Joulz Infradiensten en Joulz Meetbedrijf 

Joulz bestaat uit twee bedrijfsonderdelen. Joulz Infradiensten faciliteert decentrale energievoorziening ‘achter de meter’ en ontwerpt, bouwt en beheert middenspanningsinstallaties. Joulz Meetbedrijf levert, onderhoudt en beheert als meetverantwoordelijke meetapparatuur ten behoeve van het verzamelen van verbruiksdata op het gebied van elektriciteit, gas en warmte. Door een tijdelijke regiefunctie te vervullen stelt Joulz haar kennis, advies en netwerk ter beschikking voor het behalen van de energiedoelstellingen van haar zakelijke klanten.

3i Infrastructure als krachtige nieuwe eigenaar

De activiteiten van Joulz passen niet langer binnen de werkzaamheden en strategie van het netwerkbedrijf. Stedin Groep is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar en heeft deze gevonden in het Britse 3i Infrastructure. De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van aandeelhouders en toezichthouder. Naar verwachting wordt de verkoop in het tweede kwartaal van 2019 afgerond. 3i Infrastructure neemt de aandelen over voor een bedrag van 310,4 miljoen euro.

Marc van der Linden, CEO Stedin Groep: “We zijn blij dat we een krachtige nieuwe eigenaar gevonden hebben voor Joulz. Een van de belangrijkste punten tijdens het zoeken naar een nieuwe eigenaar was dat de werkgelegenheid voor de 150 medewerkers behouden blijft. In 3i Infrastructure hebben we die gevonden. Ook klanten kunnen blijven rekenen op de professionele dienstverlening van Joulz.”

Meer over 3i Infrastructure

3i Infrastructure is een Britse investeringsmaatschappij. Het bedrijf investeert voor de lange termijn in onder andere infrastructuurbedrijven en -activa. 3i heeft kantoren in acht verschillende landen, waaronder ook in Amsterdam. Ze ondersteunen hogere managementteams van zelfstandig opererende bedrijven op strategisch niveau om verder te ontwikkelen. Andere in Nederland gevestigde bedrijven in het portfolio van 3i zijn onder andere milieubedrijf Attero, optiek- en audioketen Hans Anders, fitness-keten Basic Fit en non-food discounter Action.

Richard Laing, bestuursvoorzitter van 3i Infrastructure: “Joulz is een mooie toevoeging aan onze portefeuille. Joulz heeft nu al een sterke positie in de Nederlandse markt en wij zien nog genoeg potentie voor verdere groei. Zeker nu de energietransitie in Nederland versnelt en het gebruik van duurzame energie toeneemt.”
 
Terug naar het nieuwsoverzicht