Persbericht

Strong Root Capital nieuwe eigenaar CityTec

Strong Root Capital in samenwerking met CommonWealth Investments neemt CityTec over van Stedin Groep en is per 31 maart 2017 de nieuwe eigenaar van de dienstverlener voor straatverlichting en verkeerregel- en parkeerinstallaties. Beide partijen hebben hiervoor een koopovereenkomst getekend. Alle medewerkers van CityTec verhuizen mee met de verkoop. Zij krijgen de garantie dat er minimaal twee jaar geen collectieve personeelsreducties zullen plaatsvinden. Voor de klanten van CityTec, voornamelijk gemeenten, verandert er niets in de dienstverlening. Ook de naam CityTec blijft behouden.

Commerciële slagkracht optimaliseren

Stedin Groep richt zich voornamelijk op het beheer van elektriciteits- en gasnetten en marktfacilitering om de overgang naar duurzame energie mogelijk te maken, terwijl CityTec haar commerciële slagkracht moet optimaliseren in een competitieve aannemersmarkt. Omdat die missies niet in lijn met elkaar zijn, is Stedin Groep op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar.

Strong Root Capital en CommonWealth Investments

Strong Root Capital (SRC) is een private equity investeerder die investeert in ondernemingen met het potentieel om hun positie en winstgevendheid structureel te verbeteren. SRC beheert ondernemingen variërend in omzetgrootte van € 2 mln. tot € 100 mln. CommonWealth Investments is een family office dat voor enkele vermogende families lange termijn investeringen in diverse Nederlandse ondernemingen beheert. SRC kent CityTec en de sector goed en ziet voldoende mogelijkheden voor CityTec om deze verbeterslag te realiseren.

Stedin is bij deze transactie geadviseerd door Bold Capital Management en Van Doorne; Strong Root Capital is geadviseerd door De Breij Evers Boon.

Over Stedin Groep 

Duurzame energie voor iedereen. Daar werken zo’n 3700 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. In Stedin Groep werken de regionale netbeheerder Stedin (Zuid-Holland en Utrecht) en de experts van infrabedrijf Joulz om dit voor elkaar te krijgen.

Over CityTec

Bedenken, bouwen en perfect werkend opleveren: CityTec verzorgt de complete uitvoering van elk project in openbare verlichting en verkeerregel- en parkeerinstallaties. Daarnaast is CityTec een betrouwbare en zeer ervaren partij in advies, beheer en onderhoud. Overheden als provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeentelijke of provinciale havenbedrijven zijn voor CityTec de grootste klantengroep. Vanuit haar verleden als nutsbedrijf kent CityTec deze markt door en door en van binnenuit. Ruim 100 gemeenten, waaronder de grootste steden van Nederland, vertrouwen het beheer en onderhoud van hun openbare verlichtings- en verkeersinstallaties aan CityTec toe.